С голове през второто полувреме Барселона победи с 3:0 у дома срещу Лас Палмас в среща от седмия кръг в шампионата на Испания. С две попадения се отличи звездата Лионел Меси, а двубоят на стадион "Камп Ноу" се игра пред празни трибуни заради непризнатия референдум в Каталуня в неделя.

През първата част Меси беше близо да се разпише след изпълнение на свободен удар, а Луис Суарес не успя да преодолее вратаря Леандро Чичизола. Две минути преди почивката Джонатан Кайери стреля към вратата на "синьо-червените", но топката срещна страничната греда.

Втората част започна с натиск на Барса и Меси отново не успя да се разпише от фаул, а в 49-ата минута аржентинецът центрира от корнер и Серхио Бускетс с глава откри резултата. В 70-ата минута Меси беше изведен от Денис Суарес и с лекота покачи аванса за домакините. Седем минути по-късно отново той фиксира крайното 3:0 след подаване на Луис Суарес.

В този мач Лас Палмас игра с екипи, на които беше изобразено знамето на Испания.

Барса има пълен актив от 21 точки на първото място в Примера дивисион, докато гостите са на 17-ата позиция със само шест спечелени точки.