Голямата звезда на Барселона Лионел Меси не е казал и дума в споровете в съблекалнята вчера, пише вестник "Марка". Както е известно, мадридското издание излезе вчера с новината, че играчите на Барса са се разделили на групички и са спорили дали трябва да излязат срещу Лас Палмас.

Жерард Пике бил "главатар" на групата, която е била твърдо против провеждането на срещата, тъй като "блаугранас" останаха без публика, а невинни граждани бяха бити от полицията заради желанието си да гласуват на референдума. Сержи Роберто застанал до Пике в дебатите. На другия полюс бил Серхио Бускетс, който настоял, че тимът трябва да изиграе мача, за да не бъде наказан.

В крайна сметка решението дали Барса ще излезе на терена било взето след съвещание между играчите и президента Хосеп Мария Бартомеу. Той поискал мнението на капитана Андрес Иниеста, който му отговорил: "Това е решение на ръководството, не ни карай да решаваме". Голяма част от играчите подкрепили идеята за провеждане на мача и мнението на мнозинството се наложило. 

"Ако загубим титлата заради шестте точки, които ще ни бъдат отнети, след време никой няма да помни причината, а само това, че не сме станали шампиони", обяснил Бартомеу и отборът решил да излезе на терена. Както е известно, Барса рискуваше подобно наказание заради евентуална служебна загуба, а след това от актива на отбора щяха да бъдат отнети три точки като санкция.