Жерард Пике потвърди, че няма да напусне испанския национален отбор, въпреки освиркванията на част от феновете. 

Защитникът подкрепи сънародниците си от Каталуния и в резултат допълнително настрои привържениците в Мадрид срещу себе си. Това обаче не го притеснява. 

„Наистина е трудно, когато феновете те освиркват и обиждат, вместо да те подкрепят. Няма как обаче да се поставя под въпрос отдадеността ми към отбора, който считам за семейство и това е една от причините да продължа да играя тук. Искам да продължа да бъда част от тима и след световното първенство“ заяви Пике на пресконференция преди сблъсъка с Албания в петък. 

„Неведнъж съм казвал, че се гордея да нося екипа на Испания и да играя за тим, който постигна толкова големи успехи. Тук съм, за да изясня напълно, че ще опитам да помогна на състава с каквото мога. Срещу Албания имаме нужда от 3 точки, които ще ни класират“ добави той. 

„Заставам обаче зад думите си, които казах преди дни. Все пак не може всички да мислим еднакво. Уважавам хората и тяхното мнение и смятам, че всеки трябва да може да изрази това, което мисли. Наистина е необходимо да има диалог. Да, ние сме футболисти, но преди всичко сме хора“ каза още бранителят.