Ръководството на Барселона е твърдо решено да продаде ненужните играчи през зимата, а към момента това са Арда Туран, Томас Вермаелен и Пако Алкасер.

Тримата са нежелани от новия треньор Ернесто Валверде, който изобщо не разчита на тях от началото на сезона. Специалистът вече изрази мнение, че съставът му е прекалено голям и иска да бъде редуциран.

Арда изобщо не е попадал в групата на "блаугранас" този сезон, след като отказа да бъде пласиран на Галатасарай през лятото. Очаква се през януари каталунците да постигнат договорка с Арсенал или Интер за правата му.

Също като турчина, Вермаелен няма изиграна минута този сезон, макар да тренира усилено. Той можеше да бъде продаден през лятото, но Барса отказа тази възможност, търсейки по-голяма сигурност в отбрана.

Алкасер стартира този сезон заради отсъствието на Луис Суарес, но взетият за солидна сума от Валенсия нападател не е успял да впечатли Валверде. Пако не е играл и минута от втория кръг насам, въпреки отсъствието на контузения Осман Дембеле.