Барселона постигна третата си поредна победа в Група D на Шампионската лига. Новините след успеха с 3:1 над Олимпиакос са няколко. Лионел Меси вкара стотния си гол в турнирите на УЕФА, а освен това каталунците играха повече от едно полувреме с човек по-малко заради червения картон на Жерард Пике. 

Въпреки това Барса не срещна никаква съпротива с шампиона на Гърция и дори можеше да спечели с много по-убедителен резултат. За статистиката Димитриос Николау си вкара автогол в 18-та минута, а Меси довърши гостите за три минути през второто полувреме. В 61-та аржентинецът вкара от фаул, а две по-късно подаде на Люка Дин за третия гол в мача. В края Николау се реваншира за автогола и вкара почетно попадение за гърците. 

Логично каталунците са на върха в класирането с пълен актив от 9 точки, пред Ювентус с 6. Торинци победиха измъчено у дома Спортинг Лисабон с 2:1. Португалците имат 3 точки, докато Олимпиакос е на дъното без спечелена точка. 

В началото на мача се изсипа сериозен дъжд, който затрудни и двата отбора, но все пак играчите на Ернесто Валверде знаеха какво да правят. Още в първите минути на срещата Меси и Суарес пропуснаха да вкарат ранен гол. Все пак той не закъсня. В 18-та минута Жерард Деулофеу центрира остро от дясното крило, а Николау имаше нещастието да насочи топката в собствената си врата - 1:0 за Барселона. 

Малко преди края на първото полувреме на “Ноу Камп” се настани усещането, че мачът може да стане интересен. Жерард Пике, който вече имаше жълт картон, вкара гол след удар с ръка. Реферите не се притесниха и изгониха защитника на домакините. 

Това обаче не даде аванс в играта на Олимпиакос. Нещо повече - след почивката Барса рядко даваше топката на гърците. Така се стигна до 61-та минута, когато Лионел Меси направи 2:0 след прекрасно изпълнение на свободен удар. Това беше гол №100 на Меси в турнирите на УЕФА, като 97 от тях са в Шампионската лига, а другите три в Суперкупата на Европа. Разбивката на головете на Лео е следната - 11 от дузпи, 82 с левия крак, 14 с десния, 4 с глава, 16 извън наказателното поле и 5 от преки свободни удари. 

Само две минути по-късно Меси реши мача. Аржентинецът направи за смях защитата на гостите с пробив по дясното крило и от аут линията върна топката към границата на наказателното поле. Там Люка Дин с премерен удар по диагонала вкара за 3:0. 

В добавеното време на срещата Димитриос Николау се реваншира за автогола. Защитникът засече с глава центриране на Фортунис от ъглов удар и вкара почетен гол за тима си. 

Барселона - Олимпиакос 3:1

1:0 Димитриос Николау 18'-автогол

2:0 Лионел Меси 61’

3:0 Люка Дин 63'

3:1 Димитриос Николау 90'

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Юмтити, Дин, Бускетс (80 - Гомес), Паулиньо, Иниеста (67 - Ракитич), Деулофеу (46 - Масчерано), Меси, Суарес

Олимпиакос: Прото, Елабделауи, Ботиа, Николау, Кутрис, Ромао, Жиле (55 - Джурджевич), Жделар, Карсела-Гонсалес (65 - Пардо), Андрутцос, Оджиджа-Офое (72 - Фортунис)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/qXpVuRl1POg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>