Нападателят на Барселона Луис Суарес никога не е бил толкова зле, откакто премина в отбора през 2014 година от Ливърпул.

Статистиката показва, че уругваецът има скромните три попадения и две асистенции на сметката си в 13 мача през този сезон, в които е записал 1163 минути. Нито едно от попаденията му не е вкарано в Шампионската лига.

От седем опита да отбележи, Суарес беше отказан три пъти, а в четири случая изобщо не уцели очертанията на вратата. В играта му си личи липсата на увереност, която расте от головата суша.

В първия си сезон на стадион "Ноу Камп" Луис отбеляза 25 гола в 43 мача, при положение че в първите два месеца беше наказан. През втория си сезон той избухна с 59 гола в 53 мача, а през миналата кампания записа 37 попадения в 51 мача. Очевидно настоящият сезон ще бъде неговият най-слаб в клуба, ако тенденцията се запази.

Според специалисти причината за мъката на Суарес е, че той се е върнал по-рано в игра заради мачовете на националния отбор на Уругвай, макар да е чувствал дискомфорт в коляното.

Както е известно, медицинските екипи на Уругвай и Барса влязоха в остър спор дали да се прибегне до операция. Каталунците настояваха за хирургическа интервенция с цел изваждане на вода от коляното на стрелеца, но до момента той е лекуван консервативно.