Барселона не успя да подпечата класирането си за осминафиналите на Шампионската лига след равенство 0:0 като гост на гръцкия Олимпиакос.  Каталунците имаха пълно превъзходство по време на срещата, но така и не успяха да пробият защитата на домакините. Лео Меси нямаше ден, а Луис Суарес затвърди впечатленията за слабата си форма от началото на сезона. 

Все пак Барса е на първо място в Група D на турнира с 10 точки, с три повече от Ювентус. Спортинг Лисабон е трети с 4, докато Олимпиакос записа първата си точка в лигата. 

В началото на срещата феновете на Олимпиакос благодариха със специален плакат на треньора на Барселона Ернесто Валверде, който имаше два сполучливи периода като наставник на тима от Пирея. “Ернесто, благодарим ти за всичко”, бе изписано на него, но след началния сигнал място за приятелства на терена нямаше. 

Още в третата минута каталунците бяха близо до откриване на резултата, но удар на Нелсон Семедо бе избит от Силвио Прото. Домакините пък можеха да открият след нескопосана проява на Тер Стеген. 

Последваха силни минути на Барса, но Прото спаси супер удар на Лео Меси, а след това и Луис Суарес опита късмета си, но без да порази целта. Гол на Денис Суарес пък бе отменен заради засада. Малко преди края на полувремето Прото отрази и удар на Меси от фаул, а до края по-интересното на терена бе контузията на Сержи Роберто, който бе заменен от Жерард Деулофеу. 

През второто полувреме играта се водеше почти изцяло в половината на Олимпиакoс. В 62-та минута при бърза атака Меси и Суарес комбинираха в наказателното поле и аржентинецът получи прекрасна топка. Лео обаче някак успя да не вкара в опразнената врата. 

Луис Суарес пък затвърди слабата си форма от началото на сезона. Уругваецът пропусна няколко изгодни положения, като удари греда в 80-та минута с прехвърлящ удар. Малко след това Суарес разочарова и след шут с левачката. 

До края на срещата Барселона натискаше, но така и не можеше да стигне до добро положение. Лео Меси опита да изненада Прото от свободен удар, но вратарят на домакините не рискува и боксира топката. В 90-та минута Лео отправи далеч по-мощен удар от границата на наказателното поле, но стражът на Олимпиакос пак спаси. 

Олимпиакос - Барселона 0:0 

Олимпиакос: Прото, Ботиа, Ромао, Тахцидис, Фортунис (84 - Джурджевич), Оджиджа-Офое (75 - Жиле), Омар, Кутрис, Карсела-Гонсалес (79 - Пардо), Енгелс, Фигейраш

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Масчерано, Юмтити, Семедо, Бускетс, Паулиньо (62 - Ракитич), Роберто (45 - Деулофеу), Д. Суарес (75 - Гомеш), Меси, Л. Суарес