Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси призна, че се надява отборът да бъде в оптимална форма за Мондиала догодина.
 

Днес "гаучосите" постигнаха труден успех с 1:0 над домакините на събитието догодина Русия след гол от засада на Кун Агуеро в 86-ата минута на срещата.

Мачът се игра на прекрасния стадион "Лужники", който бе реновиран специално за събитието през следващата година, а с този мач бе и открит. 

"Определено мога да кажа, че сегашният "Лужники" е много красив и модерен стадион. За мен бе чест да играя на такова съоражение", призна той след мача, цитиран от "Спорт-Експрес".

"Не е толкова от значение за мен с кого ще играя в атака. Дали ще е с Агуеро, Икарди или Игуаин, за мен това няма значение. Всички те са страхотни футболисти. Най-важното нещо за нас е да бъдем във форма като отбор и да бъдем и във форма за Мондиала през следващата година. Трябва да сме в оптимално състояние за него и да се представим по възможно най-добрия начин. Вярвам, че ще се получи точно така".

"Мисля, че първото полувреме бе добро за нас, но след почивката играта бе по-равностойна. Беше ни все по-трудно с напредването на времето, защото руснаците използваха все по-сериозна преса срещу нас. Трябва да коригираме тези недостатъци в играта си и да изглеждаме по-добре в следващите контроли".