Аржентина постигна минимална победа с 1:0 срещу Русия в контролна среща, която е част от подготовката и на двата тима за стартиращия след едва няколко месеца Мондиал.

Срещата се игра в Москва на обновения "Лужники" и именно това бе първият мач на реновираното съоражение, а Кун Агуеро се превърна в герой за латиносите, след като вкара единственото попадение за тях четири минути преди края на редовното време.

Попадението на гачоса бе от засада, но в крайна сметка тя не бе видяна от страничните съдии.

Макар да започна логично като титуляр пък Лео Меси така и не успя да запише името си сред голмайсторите. 


Срещата започна активно за домакините и още в 4-ата минута Рауш се строполи в наказателното поле и руските национали обградиха съдията, за да отсъди дузпа, но такава правилно не бе свирена.

Постепенно обаче играта се поизравни и гостуващият тим пое инициативата, като четвърт час след началото на мача Меси и Ди Мария имаха отличен шанс да комбинират в наказателното поле, но не им се получи.

В 21-ата минута Меси видя крилото на ПСЖ на добра позиция, но Акинфеев парира удара му. Добавката на Агуеро пък се отби в тялото на противников футболист.

До почивката аржентинците създадоха още няколко атаки, но Акинфеев спаси удар на Агуеро, а освен това Меси и Ди Мария не се възползваха от добри положения.

В 48-ата минута Меси имаше страхотен шанс да вкара, след като прехвърли елегантно вратаря, но бранител на руснаците в последния момент изчисти пред голлинията. 

Дойдоха обаче и моментите на руснаците и Глушаков на два пъти между 56-ата и 58-ата минути пропусна, като първият път топката премина покрай вратата, а при втория случай Ромеро се намеси. 

В крайна сметка в 86-ата минута победното попадение падна след гол на Агуеро. Първоначално той стреля с крак, но ударът му бе блокиран. При добавката с глава обаче не сгреши. При повторенията се видя, че засада има, но в крайна сметка тя не бе отчетена.

РУСИЯ - АРЖЕНТИНА 0:1
0:1 Агуеро 86