Барселона - Спортинг Хихон, мач от 4-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион Ноу Камп, 21.00 часа българско време.

Барселона:

Групата за мача: Валдес, Пинто, Максуел, Алвеш, Пике, Пуйол, Милито, Жефрен, Адриано, Бускетс, Масчерано, Кейта, Шави, Иниеста, Педро, Вия, Къркич

Контузен: Меси

Отсъства поради семейни причини: Абидал

Вероятен състав: Валдес, Алвеш, Пике, Пуйол, Максуел, Масчерано, Кейта, Шави, Иниеста, Педро, Вия



Прогноза: Това е първият мач на Барселона след станалата скандално известна контузия на Лео Меси. Аржентинецът ще отсъства около две седмици, през които обаче заради сгъстения календар ще пропусне поне 4 мача. През последните няколко години Меси е отсъствал изключително рядко от игра и винаги при такива ситуации коментарите са как ще се справи Барселона без него. В някои от ситуациите каталунците са изпитвали сериозни затруднения, но в други мачове липсата на Меси изобщо не се е забелязвала. Предвид присъствието на всички основни футболисти в халфовата линия, всички изгледи са сега да се случи втория вариант. Шави и Иниеста са напълно способни да дирижират и сами играта, а Педро, който най-вероятно ще замени Меси, понякога показва игра близо до тази на аржентинеца. Като добавим и факта, че съперник на Барса е непретенциозният Спортинг Хихон, то победата за домакините е най-вероятният изход от мача.

Прогноза: 4:0