Феновете на Реал Мадрид имаха поводи за радост не само от победата над Атлетик Билбао в испанското първенство.

Баскетболистите на клуба ги зарадваха с триумф над вечния съперник Барселона със 77:72 след продължени в мач от поредния кръг на първенството. Столичани нямаха успех над вечния си противник от 2008 година или поредица от 10 поредни срещи.

По този начин белите се изравниха по показатели с каталунците, като и двата тима са с по 23 победи и 6 поражения. Загубата е 3-а поредн за Барса, след като преди седмица отборът отпадна от Евролигата от Панатинайкос, а през уикенда загуби и от Билбао Баскет.

Гостите дойдоха в Мадрид без лидера си Хуан Карлос Наваро, който е с травма и Реал се възползва, като дръпна с 12:4. Първата четвърт все пак приключи при 22:19, но след силна игра в защита мадридчани поведоха с 29:19.

Барса обаче навакса пасива си и дори успя да поведе, но Анте Томич изравни при 64:64 няколко секунди преди сирената. В добавеното време играчите на Кралския клуб се оказаха по-концентрирани и стигнаха до триумфа.

Карлос Суарес наниза 19 точки, а Серхио Юй добави още 12 за победителите. Четирима играчи на Барса завършиха с двуцифрен актив, като Джоузеф Ингълс отбеляза 14 за гостите.