Лидерът на Далас Дирк Новицки отново бе в основата на забележителната победа над Оклахома Сити, която приближи тексасци само на победа от финала в НБА.

Германецът реализира 14 от своите 40 точки в последната част и продължението, а Маверикс навакса пасив от 15 точки в последните 5 минути, за да успее да спечели.

“Обратът просто се получи. Все пак мисля, че не спряхме да вярваме. Хубаво е, че в последните минути заиграхме добре в защита, а и успяхме да вземем няколко борби, защото през целия мач съперникът тотално доминираше под двата коша” заяви Новицки.

“Опитахме се да играем бързо, вкарахме важните си стрелби и нещата се обърнаха. Хубаво е, че в този мач бях в добър ритъм, момчетата ме намираха в добри позиции и успявах да вкарам. От друга страна Джейсън Кид свърши страхотна работа в защита, а и освен това вкара решителната тройка в продължението. Все пак обаче, серията не е приключила и не трябва да се отпускаме” добави той.

Съотборниците му също бяха единодушни, че вярата и опитът е помогнала на отбора. “5 минути са много време. Ние нямахме какво да губим и затова опитахме да направим нещо. Мисля, че не спряхме да си помагаме, а и да вярваме” коментира гардът.

“Много хора ще излъжат, ако кажат, че не са изненадани от случилото се. При 15 точки пасив 5 минути преди края можеш само да се надяваш, че нещата ще се обърнат, но ето, че ние го направихме и това е страхотна победа за нас” каза Брендън Хейууд.