Франция остана без загуба на еврофиналите по баскетбол, след като в мач от втората групова фаза победи с 68:64 Турция.

Тони Паркър наниза 20 точки, сред които важни наказателни удари в края, за да донесе успеха. Петлите са с баланс 3-0, докато комшиите са с 1-2, но запазват шансове да се класират.

Всичко изглеждаше наред за Франция, въпреки че в първата четвърт турският тим поведе с 12:6. След 10 минути обаче, преднината на състава бе намалена на 14:12.

Във втората част Петлите излязоха напред и на почивката водеха с 31:27. По-малко от 2 минути преди края на третата четвърт французите водеха само с 47:44, но до края реализираха 10 поредни точки, включително тройка на Гелабале в последната секунда и дръпнаха с 57:44.

Преднината достигна до 15 точки, когато комшиите започнаха за се връщат в мача. В един момент Тони Паркър пропусна 3 поредни изстрела от далечно разстояние и 45 секунди преди края авансът на Франция бе само 63:61.

Последва чадър на Иляйсова срещу Джоаким Ноа, но Гелабале взе борбата в нападение и бе фаулиран. Последва грешка на Никола Батум и топката бе за Турция.

Керем Тунчери обаче, пропусна от зоната за 3 точки, а ако бе вкарал щеше да даде преднина на своя тим. След това Тони Паркър спечели няколко нарушения и вкара два фаула за 65:61 18 секунди преди края.

Турците нанизаха тройка чрез Прелджик и намалиха на 64:65, а след това направиха нарушение 7 секунди до сирената. Паркър обаче, остана хладнокръвен от линията.

Последва обаче грешка на Прелджик и турците не успяха да стигна до изстрел, след което Паркър вкара един фаул и гарантира триумфа на своя тим.

Никола Батум помогна с 13 точки за успеха на французите, които реализираха едва 35% от опитите си от игра. Хедо Тюркоглу вкара също 13 за Турция.