Андрей Кириленко няма да се връща в НБА, обяви самият той в официалния сайт на ЦСКА Москва.

Руснакът подписа 3-годишен договор с тима през есента, в който обаче имаше опция да се върне отвъд Океана преди началото на втората групова фаза в Евролигата в средата на януари. Това обаче няма да се случи.

“Много бързо се сработих със съотборниците си и би било неправилно и нечестно към моите съиграчи да си тръгна в този момент. Зная, че феновете също разчитат на мен и ще направя всичко по силите си, за да помогна на ЦСКА да спечели всеки един турнир, в който участва. Благодаря на всички за подкрепата” заяви Кириленко в специално изявление.

Московчани спечелиха всичките си мачове в Евролигата от първата групова фаза, като 30-годишният играч бе на два пъти избран за №1 на кръга.

В средата на ноември той получи контузия в двубой от първенството, когато носът му бе счупен, получи мозъчно сътресение и травма в рамото и пропусна следващите 6 седмици от кампанията. Очаква се националът да се присъедини към състава на ЦСКА за първата тренировка на 3 януари.

За 10 години в НБА с екипа на Юта Джаз баскетболистът има средно по 14,4 точки, 6,6 борби, 3,3 асистенции, 2,4 чадъра и 1,6 асистенции на двубой.