Феновете на Чикаго Булс си отдъхнаха, след като стана ясно, че лидерът на отбора Дерик Роуз не е със сериозно увреждане в кръста.

Гардът пропусна няколко мача през сезона, а в други не бе пълноценен, като имаше опасения, че може да е трайно контузен.

Направените изследвания обаче не показаха някакъв структурен проблем, така че статутът му остава ден за ден, като в тима се надяват болките да отшумят и няма да рискуват с връщането му в игра.

Роуз, който бе избран за Най-полезен играч на миналия сезон в НБА, през този записа средно по 22 точки и 7,8 асистенции, като регистрира лек спад по отношение показателите си, което може да се дължи именно на здравословните му несгоди.   

Все пак въпреки проблемите Чикаго остава №1 на Изток, макара и само с победа повече от Маями, а в неделя без лидера си тимът измъчи сериозно Бостън, но все пак загуби.

В следващия си мач тимът е домакин на Сакраменто, който ще бъде първи двубой от серията от 6 поредни домакинства, която последва поредицата от 9 последователни гостувания.