Баскетболистите на Ню Йорк Никс победиха Детройт със 102:87 в третия двубой от редовния сезон в НБА игран в Лондон.

Кармело Антъни завърши с 26 точки и отново бе щастлив след мач в „О2 Арена”, където през август триумфира с олимпийската титла. Двубоят предизвика сериозен интерес и бе наблюдаван от местни знаменитости, сред които и Тиери Анри. Режисьорът Спак Лий също не го пропусна.

„Чувствах се наистина добре. Спомних си някои хубави моменти и това оказа своето влияние” коментира Мело, който помогна на тима да подобри баланса си до 25 победи и 13 загуби.

Амари Стъдамайър се включи силно от пейката и добави още 17 точки, а Джей Ар Смит вкара 16.

Буталата бяха символични домакини в мача, но не успяха да се противопоставят сериозно на съперника си. Никс вкараха 16 поредни точки след като Тайшон Принс наниза първите 2 в двубоя от наказателната линия и установиха контрол.

Разликата бе 15 на почивката, а щурмът на Детройт намали изоставането до 63:67 в края на третия период. Ню Йорк обаче реализира 8 поредни точки, за да дръпне отново напред и в последната част тимът нямаше проблеми.

В друг мач Милуоки сложи край на 26-годишното си чакане без победа във Финикс, след като надви Слънцата с 98:94. Последният успех на Елените в Аризона бе от февруари 1987-а, след което те регистрираха 24 поредни загуби.

Силна серия на Милуоки в последните 2 минути и половина завършила с тройка на Майк Дънлийви 57 секунди преди края, даде аванс на отбора от 94:86 и гарантира триумфа.

Лос Анджелис Клипърс пък отново спечели без Крис Пол. Ножиците нямаха проблеми при гостуването си на Минесота и се наложиха с 90:77. Вълците имат много контузени играчи и не успяха да се противопоставят на калифорнийци, въпреки че в един момент в третата част губеха само с 5 точки.