Баскетболистите на Испания се върнаха на победния път, след като победиха убедително Финландия с 82:56 в мач от втората групова фаза на европейското първенство.

Триумфът подобри баланса на защитаващия титлата си тим до 2-2, но класирането за 1/4финалите ще бъде гарантирано едва при победа над Италия в последния мач в понеделник. Адзурите са със същите показатели, така че това се превръща в пряк сблъсък за попадане в елиминациите.

Плеймейкърът Хосе Калдерон бе в основата на триумфа като завърши с 23 точки, успявайки в 8 от 10 изстрела от игра, като вкара 5 тройки от 7 опита. Виктор Клавер бе единственият друг, който завърши с двуцифрен актив, като отбеляза 12 точки.

Финландците все пак се държаха достойно в мача. Иберийците успяха да дръпнат с 42:30 на почивката, а в средата на третата част разликата достигна до 17 точки. Скандинавците намалиха малко изоставането си, но още в първите минути на последния период стана ясно, че обратът е невъзможен, тъй като разликата бе вдигната отново до 67:48.  

Поражението не означана отпадане за финландците, който са с баланс 1-3. Те обаче трябва да бият Словения в последния си мач и да се надяват на благоприятни резултати в другите двубои, за да продължат напред.