Напрежението в Бруклин Нетс се покачва 2 седмици преди началото на редовния сезон в НБА.

В неделя на тренировката на отбора едва не се стигна до сериозно сбиване, след като Мирза Телетович и Андрей Блач се скраха и налетяха един към друг, но бяха разтървани от съотборниците си. Треньорът Джейсън Кид опита да погледне на инцидента от позитивна гледна точка.

„В този отбор има играчи, които искат да играят винаги на много високо ниво, така че в конкуренцията няма нищо лошо. Понякога е възможно емоциите да вземат връх“ опита да замаже скандала легендарният плеймейкър.

Мрежите направи сериозни промени в отбора, след като през лятото привлякоха застаряващите Пол Пиърс, Кевин Гарнет и Джейсън Тери и заложиха на Кид като треньор, въпреки че до миналия сезон той все още бе на игрището.

В последната си контрола отборът загуби от Детройт, като допусна 50 точки да му бъдат отбелязани със стрелба от правоъгълника и проблемите преди старта на кампанията не са малко.

Възможно е Дерън Уилямс да пропусне дори първите няколко мача от сезона заради навехнат глезен, Джейсън Тери се възстановява от операция, а Андрей Кириленко е с болки в гърба, така че ситуацията за Бруклин не изглежда много розова.