Баскетболистите на Лукойл Академик допуснаха втора загуба в турнира Юрокъп, след като паднаха в зала „Универсиада“ от руския Химки със 79:85.

Все пак Студентите не са загубили шансове да продължат напред в надпреварата, тъй като от групата излизат първите 3 тима и те имат още 8 срещи.

Българският шампион изпусна мача в последната част, след като преди двубоят вървеше равностойно и след 30 минути резултатът бе 65:65.

Домакините обаче останаха без точка за повече от 5 минути след подновяването на играта, което позволи на гостите да реализират 10 поредни точки, 6 от които бяха дело на плеймейкъра Марко Попович. 

Едва в последната минута Лукойл намали пасива си на 6 точки, като имаше възможност да отбележи и нов кош, но Девин Уайт направи крачки и това бе краят.

Американецът бе най-резултатен за домакините с 18 точки, а Александър Янев и Димитрис Вергинис вкараха по 12. За Химки Попович наниза 25 при стрелба от игра 9 от 11, а Сергей Моня добави още 20 точки, 17 от които още до почивката.

Руският тим, който е воден от литовската легенда Римас Куртинайтис, наниза 13 тройки, като стрелбата му от полето бе много добра – 55% - 30 от 54 и това нямаше как да бъде компенсирано от българския състав.