Испания и Франция попаднаха в една предварителна група за световното първенство по баскетбол, което ще се проведе в края на лятото.

Жребият за турнира бе теглен днес в Барселона, като надпреварата ще се състои от 30 август до 14 септември в Испания.

Двете европейски сили се събраха в група А, където е още и тимът на Сърбия. Само преди няколко месеца французите биха Испания на полуфинала на европейското първенство, така че сега иберийците ще има какво да си връщат.

В същия поток са още и тимовете на Аржентина и Гърция, които са заедно в група В, докато големият фаворит САЩ със звездите от НБА, е в по-лесния. Жребият бе направен така, че испанци и американци да могат да се срещнат чак на финала, но преди това домакините ще имат доста трудни изпитания.

Уайлд-кард за надпреварата получиха Турция, Гърция, Финландия и Бразилия, а турнира ще пропуснат сили като Русия, Китай, Италия и Германия.

Мачовете от предварителните групи ще се играят в Мадрид, Барселона, Билбао, Лас Палмас, Севиля и Гранада, а елиминациите ще бъдат в Мадрид и Барселона.

За фазата на елиминациите се класират първите 4 отбора от всяка група, като на 1/8финалите ще се срещнат на кръст отборите от група А и В и C и D.

Ето и пълният жребий:
Група А – Испания, Египет, Иран, Сърбия, Бразилия, Франция
Група В – Аржентина, Сенегал, Филипините, Хърватия, Пуерто Рико, Гърция
Група С – САЩ, Финландия, Нова Зеландия, Украйна, Доминиканска Република, Турция
Група D – Литва, Ангола, Южна Корея, Словения, Мексико, Австралия