Баскетболистите на Индиана са само на победа от първото място в Източната конференция. Те победиха Оклахома Сити със 102:97 у дома подобрявайки баланса си до 55-26.

При успех в гостуването на Орландо ще си гарантират домакинско предимство за елиминациите на Изток. Загуба на Маями в един от двата оставащи мача на шампионите, също ще осигури първата позиция.

„Искаме това място и ще играем сякаш това е мач от плейофите“ заяви Ланс Стивънсън, който направи 5-ия си трипъл-дабъл за сезона, приключвайки със 17 точки, 11 борби и 10 асистенции. Дейвид Уест вкара 21 точки, а Пол Джордж добави 20.

Домакините загубиха аванс от 10 точки в средата на последната част, но Пол Джордж вкара важна тройка, а след това Стивънсън също бе точен от далечна дистанция за 97:91 34 секунди преди края.

Гостите останаха в мача след тройки на Серж Ибака и на вкаралия 38 точки Кевин Дюрант, но при 97:99 Дейвид Уест вкара два пъти от линията и по този начин гарантира ценния триумф на отбора си.

Гръмотевиците са твърдо втори на Запад като очакват да разберат съперника си в първия кръг на елиминациите в следващите дни.