Очаквайки съперникът им да се стреми да играе в по-бавно темпо, баскетболистите на Оклахома Сити имаха ясен план за двубоя.

Те вкараха 21 точки от бързи атаки само през първото полувреме и въпрещи лошия трети период победиха Мемфис със 100:86, повеждайки в серията с 1-0. Гръмотевиците ще бъдат домакини и в следващия мач.

Кевин Дюрант наниза 33 точки за триумфа, а Ръсел Уестбрук, който не играе миналия сезон при загубата от Гризлис поради контузия, добави 23 и 10 борби за успеха.

Домакините натиснаха още от самото начало и отвориха солиден аванс. Разликата бе малко преди почивката 25 точки, а след първото полувреме 22 – 56:34. След това обаче нещата се промениха.

Грезлис заиграха много по-добре и започнаха да топят изоставането си. Те спечелиха третата част с 31:13 и направиха мача интересен. В началото на последния период обаче Зак Рандолф получи 5-и фаул, а след това домакините направиха серия от 13:1, с което си осигуриха победата.

„Имахме план за двубоя и го изпълнихме. Искахме да ударим първи и да не допуснем поражение у дома, което и стана, така че сме доволни“ коментира Уестбрук.

Гостите успяха само в 36% от стрелбите си от игра, а освен това пропуснаха 13 от 31 наказателни удара, което бе твърде много. Рандолф бе най-резултатен за тях с 21 точки, но стрелбата му от игра бе едва 7 от 21.