НБА наказа плеймейкъра на Далас Маверикс Реймънд Фелтън за първите 4 мача от предстоящия сезон заради притежаване на незаконно оръжие. 

Баскетболистът бе спипан още докато бе част от Ню Йорк Никс и се призна за виновен, като по този начин избегна затвора и се размина с 5000 долара глоба и 500 часа обществено полезен труд. Сега получи и сравнително лека санкция от Лигата. 

„Демонстрирах лоша преценка и поемам пълната отговорност за действията си. Сега обаче гледам напред и се надявам, че ще окажа позитивно влияние върху отбора на Далас” заяви Фелтън в официално изявление. 

„Ние научихме за наказанието на Реймънд Фелтън и го приемаме. Той е получил разрешение да положи обществено полезен труд извън щата Ню Йорк и Маверикс и съда ще разбработи най-добрата програма, която да има позитивно отношение в Северен Тексас” изтъкна собственикът на отбора Марк Кюбан. 

Фелтън бе трансфериран от Никс заедно с Тайсън Чандлър, като ще се конкурира на плеймейкърската позиция с Девин Харис  и привлечения като свободен агент Джамиър Нелсън.