Баскетболистите на Испания спечелиха и петата си контрола преди световното първенство и то по изключително убедителен начин. 

Домакините на надпреварата, която стартира след по-малко от 2 седмици, разбиха Сенегал с 88:49 в мач игран на Канарските острови. 

Пау Гасол и Серж Ибака бяха в основата на триумфа, като завършиха съответно с 20 и 15 точки и за пореден път се видя, защо европейците са считани за отбор, който има потенциал да победи фаворит №1 на турнира – САЩ. 

Интрига в мача имаше до средата на първата четвърт, когато резултатът бе 12:11 за Испания. След това домакините завършиха периода със серия от 11:2, за да поведат с 23:13 и да установят контрол върху двубоя. 

Африканците нямаха отговор на добре организираната игра на домакините и разликата започна бързо да расте, като на почивката бе 46:24, а в третата четвърт се увеличи до 56:26, след което сблъсъкът просто се доиграваше. 

Преди Мондиала испанците ще изиграят още 3 контроли, като първата от тях е срещу Хърватия в сряда, а след това предстоят двубои срещу Мексико или Украйна и Аржентина.