Баскетболистите на Испания продължават без грешка в подготовката си за световното първенство и постигнаха 6-и пореден успех в контролните мачове. 

Този път иберийците се наложиха над Хърватия с 82:64, макар и да имаха  затруднения, особено през първото полувреме. 

Гостите бяха амбицирани да не допуснат повторение на случилото се на европейското първенство, когато загубиха битката за бронза с 26 точки и до почивката се справиха отлично, като дори водеха с 40:38 след 20 минути. 

След паузата обаче испанците заиграха здраво в защита и още в третата част излязоха напред, като в края на периода направиха серия от 11:2. В последната четвърт те затвърдиха превъзходството си, като спечелиха второто полувреме с 44:24. 

Пау Гасол очаквано бе най-резултатен за победителите с 18 точки, Хуан Карлос Наваро добави 14, а Серж Ибака се отчете с 13. Боян Богданович реализира 17 за хърватите, които също водят подготовка за световните финали. 

„Оптимист съм за представянето ни. Много опитен отбор сме и сме силно амбицирани да се представим на ниво може би в последното ни голямо първенство, в което сме в този състав” заяви Пау Гасол след мача.