Две от най-големите звезди в НБА ЛеБрон Джеймс и Дирк Новицки са на мнение, че броят на мачовете през редовния сезон е твърде голям и това до голяма степен е причина и за получаването на контузии. 

Всеки от отборите играе по 82 двубоя в рамките на 5 месеца и половина, докато започнат плейофите в средата на април и това означава, че има мач на всеки два дни, което е наистина голямо натоварване. 

„Не мисля, че проблем са минутите игра, а мачовете, които са наистина страшно много. Евентуално намаляване на игровите минути няма да промени нищо, защото няма особено значение дали играеш 25 или 40 минути. Ако мачовете са по-малко обаче, ще бъде различно” заяви Джеймс. 

В неделя Бруклин и Бостън ще изиграят мач, в който няма да има 48 игрови минути, а 44, като всеки период ще бъде вместо по 12, по 11 минути. Засега обаче не се предвижда подобна официална промяна. 

„Според мен не е необходимо да изиграеш 82 мача, за да определиш най-добрите отбори в конференциите. Това може да става доста по-бързо, но разбира се осъзнавам добре, че в крайна сметка става въпрос за пари, така че не очаквам промяна в това отношение. Два мача в поредни дни са просто убийство. Бих препоръчал обаче намаляването на общото време на срещите, ако се намалят прекъсванията, особено в края на двубоите” заяви Новицки.