За втори път поред феновете на Сан Антонио Спърс трябваше да гледат трилър в залата на шампионите и отново той завърши с разочарование за тях. 

Портланд спечели със 129:119 гостуването си в Тексас, след като мачът стигна отново до 3 продължения. В средата на седмицата Сан Антонио загуби и от Мемфис след допълнителни 15 минути и стана първият отбор от 1951-а година, играл по 3 продължения в поредни срещи. Тогава това направи Балтимор Булетс. 

Тексасци отново могат да съжаляват, че изпуснаха успеха, след като в първите 2 продължения имаха преднина от по 6 точки. Деймиън Лилард обаче не остави Портланд да загуби, като отбеляза рекордните в кариерата си 43 точки. 

Той първо изравни в края на редовното време след пробив, а след това наниза тройка за 104:104 13 секунди преди края на първия овъртайм. Във втория гостите пак се вдигнаха и дори Уесли Матюс можеше да донесе успеха, но пропусна със сирената. 

В третото продължение Лилард реши, че е време да сложи край на мача. Той наниза 9 от първите 11 безответви точки за Трейл Блейзърс, включително и невероятна тройка със стъпка назад от ъгъла. Портланд дръпна със 123:112 и всичко бе ясно. 

„Те не успяха да ни довършат, когато имаха възможност и ние се възползвахме. Знаехме, че трябва да играем по-добре и го направихме. Аз просто бях в добър ритъм и точно в тези решителни моменти се чувствам най-добре” заяви героят за Портланд, чийто тим се подобри до 21-6. Шампионите пък са със 17-10, като те отново играха без Тони Паркър, а и Кауай Ленърд липсваше заради проблем в ръката.