Бившият двукратен най-полезен играч в НБА Стив Неш е на мнение, че Голдън Стейт Уориърс могат да се превърнат в най-добрия отбор в историята. 

„Ако те играят отдадено и се борят във всяко притежание и намерят бързо връзката помежду си, тогава за този отбор просто няма да има граници. Потенциалът е огромен, но все още има работа за вършене. Могат обаче да бъдат №1 в историята“ заяви Неш, който работи като консултант за Уориърс и вижда от първа ръка как вървят тренировките. 

В същото време Кевин Дюрант вкара 25 точки за 26 минути, но Голдън  Стейт победи доста трудно Сакраменто със 105:96, за да вземе втората си победа в предсезонните мачове. Тя обаче дойде много по-трудно от триумфа срещу Клипърс с 45 точки разлика два дни по-рано. 

Мачът се игра в Сан Хосе и бе решен от резервите на Уориърс в последната четвърт, която те успяха да спечелят с 27:18, а с това и двубоя. 

Шампионът на Западната конференция допусна цели 24 грешки и въпреки че Дюрант бе много ефективен, успявайки в 8 от 11 изстрела от игра, трябваше да потрепери преди да победи. Йън Кларк се включи с 16 точки от пейката, а Стеф Къри добави 13.