Кевин Дюрант е останал доволен от поражението на Голдън Стейт във финала срещу Кливланд, тъй като това е повлияло значително на решението му да премине в тима от Оукланд. 

Уориърс изпуснаха аванс от 3-1 победи във финалната серия и отстъпиха пред ЛеБрон Джеймс и компания, след което насочиха вниманието си към Дюрант и го убедиха да премине при тях в стремежа да се върнат на върха. 

„Помня, че заедно с агента си гледахме мач №7 и той ми каза, че няма начин да отида в този отбор. Аз обаче бях като малко дете и заявих, че би ми харесало да играя с тези момчета, тъй като ще имам отворени стрелби и стилът им е страхотен за мен. Продължавах да го навивам, че подобен ход би бил добър”. 

„След като те загубиха серията идеята ставаше все по-реална с всеки изминал ден. Започнах да мисля все повече дали ще бъда подходящ за техния състав, а след това се срещнах с тях и разбрах всичко, което исках. В крайна сметка те не спечелиха титлата и насочиха вниманието си към мен, така че може да се каже, че се радвам, че загубиха” заяви Дюрант. 

В трите предсезонни двубоя до момента на Голдън Стейт Дюрант има средно по 18,3 точки на мач, като стреля средно по 10 пъти. Шампионите откриват новата кампания в НБА с домакинство на Сан Антонио на 25 октомври.