След дълги преговори шампионите на НБА от Кливланд си осигуриха подписа на още една важна фигура от отбора, като постигнаха споразумение със стрелеца Джей Ар Смит. 

Баскетболистът пропусна старта на подготвителния лагер заради протакането, но сега най-после се съгласи да остане при Кавалиърс. Контрактът му ще бъде за 4 години, за който той ще получи 57 милиона долара. Само първите 3 сезона от договора обаче са гарантирани или 45 милиона. Точно толкова той бе спечелил в 12-годишната си кариера до момента. 

„Много съм радостен и горд, че постигнахме споразумение за оставането ми в Кливланд Кавалиърс. Момчетата са ми като братя. Измина наистина дълго време преди да стигнем дотук, но сега съм щастлив, че всичко приключи успешно“ заяви Смит, който очаква и ново дете, а през последните дни бе искан от Филаделфия. 

„Невероятно съм щастлив за моя брат. Добрите неща се случват на добрите хора. Не мога да опиша, колко съм радостен!“ написа ЛеБрон Джеймс в Туитър веднага след излизането на новината. 

През миналия сезон Смит завърши с по 12,4 точки, 2,8 борби и 1,7 асистенции средно на мач, като наниза 204 тройки и бе с много сериозен принос за спечелването на титлата.