Легендата на НБА Лари Бърд става днес на 60 години. Един от най-великите баскетболисти в историята винаги ще бъде запомнен като един от най-точните стрелци за всички времена. 

Избран под №6 от Драфта през 1978-а година от Бостън Селтикс, той влиза в Лигата година по-късно и играе през цялата си кариера за Келтите, като оформя страхотно трио с Робърт Периш и Кевин Макхейл, като тримата са в основата на 3 титли на тима – 1981, 1984 и 1986. 

12-кратен участник в Мача на Звездите, той е част от знаменития Дрийм Тийм от 1992-а година. Влиза в Залата на Славата още през 1996-а, като приключва кариерата си с 21 791 точки (по 24,3 средно на мач), 8974 борби (10,0 на двубой) и 5695 асистенции (6,3 на двубой). В последните сезони има проблеми с контузии, които го карат да спре с играта. 

„Знаех, че няма да изкарам дълго време и че в един момент просто ще се счупя. Винаги обаче съм искал да спечеля всеки един мач, а за целта се стремих да бъда в максимално добро състояние. Всеки път на паркета си казвах, че това е най-важният двубой на света и аз трябва да бъда най-добрият в него. Затова и след като обявих отказването си, почувствах облекчение“ споделя Бърд в интервю за „ESPN“. 

Той е един от малкото играчи, които имат средно за сезон по над 50% стрелба от игра, 40% от тройката и 90% от наказателната линия и единственият, който е избиран за МВП, но също така и за треньор на годината и за най-добър генерален мениджър.