Въпреки че прави убийствен сезон и има средно по трипъл-дабъл на двубой, Ръсел Уестбрук няма да започне в Мача на Звездите в НБА, след като не получи достатъчно гласове. 

Това стана ясно, след като титулярите бяха определени чрез гласуване сред феновете, които имаха 50% значение при избора, а по 25% добавиха играчите от Лигата и медиите. 

За Запада ще стартират Стеф Къри и Кевин Дюрант от Голдън Стейт, Антъни Дейвис от Ню Орлийнс, Джеймс Хардън от Хюстън и Кауай Ленърд от Сан Антонио. 

За Изтока ще започнат ЛеБрон Джеймс от шампиона Кливланд, който получи най-много гласове от феновете и е водещ реализатор в двубоя. Това ще бъде неговото 13-о участие, а до него ще бъде и съотборника му Кайри Ървинг. 

Правещият изумителни неща през кампанията Янис Антетокумпо от Милуоки ще дебютира в двубоя, като е първият играч на Елените, който е избран от 2004-а година. Джими Бътлър от Чикаго и ДеМар ДеРозън от Торонто допълват петицата, като почитателите на играта предопредериха участието на последния, след като и Айзея Томас от Бостън бе с големи шансове. 

Дребничкият гард обаче се очаква да попадне сред резервите, които ще бъдат ясни другата седмица. Треньорите ще имат думата при техния избор, така че Ръсел Уестбрук ще намери място в отбора, а се очаква да бъдат избрани още Джоел Ембийд, Кристапс Порзингис, Пол Джордж, Кармело Антъни, Хасан Уайтсайд, Дуейн Уейд, Джон Уол, ДеМаркъс Къзънс, Карл-Антъни Таунс, Клей Томпсън и Деймиън Лилард.  

66-ият Мач на Звездите в НБА ще се състои на 19-и февруари в Ню Орлийнс, като ще бъде излъчван в повече от 200 страни и територии на над 40 езика, включително и в България.