Баскетболистите на Барселона допуснаха нова загуба в Евролигата, след като отстъпиха в Германия на местния Брозе Баскетс със 70:74. 

Поражението е 4-о за каталунците в 6 мача до момента във втората групова фаза и след него шансовете за класиране на 1/4финалите в турнира станаха още по-малки, предвид силните отбори в групата. 

В същото време германският тим подобри баланса си до 3-3 и запазва шансове да продължи напред, след като направи много силен мач. 

Двубоят бе оспорван през повечето време, като Барса водеше с 6 точки в средата на втората част, но серия от 10:0 за домакините преобърна нещата. В третата гостите изостанаха 41:50 и въпреки че преди последната губеха само с 50:53, не успяха да стигнат до обрат. 

Силна игра на американеца Дарайъс Милър и на латвиеца Янис Стрелниекс, завършили съответно с 15 и 16 точки, помогна на Брозе да дръпне с 12 точки и въпреки че в края гостите се приближиха до 65:70 след тройка на Пау Рибас, обратът бе невъзможен. 

Александър Везенков записа малко над 7 минути на терена, като се отчете с 3 точки и 2 борби. Джъстин Долман бе най-резултатен за Барса с 19 точки.