Шампионите на НБА от Кливланд Кавалиърс останаха без един от основните си играчи за 6 седмици, след като Кевин Лав бе опериран. 

Причината е проблем в лявото коляно, който е наложил да му бъде направена артроскопия. Крилото ще се възстановява до края на март, но очакванията са със сигурност да бъде готов за началото на плейофите в средата на април. 

„Всеки сезон имаме такива проблеми. Явно сме орисани. През този ситуацията е най-лоша, но няма какво да направим. Просто следващият от отбора трябва да поеме отговорността“ заяви лидерът на Кавс ЛеБрон Джеймс, чийто тим вече доста време играе без Джей Ар Смит. 

Лав има средно по 20 точки и 11 борби през сезона, което му донесе участие в Мача на Звездите, който сега ще пропусне. На негово място треньорът Тайрон Лу първоначално ще използва Чанинг Фрай.

Кливланд е първи на Изток с баланс 37-16, но вторият в конференцията Бостън не е никак далеч, тъй като е с 36-19, така че шампионите не трябва да се отпускат в стремежа да имат домакинско предимство за плейофите.