Баскетболистите на Чикаго Булс продължават доминацията си срещу Торонто и тази нощ победиха канадците за 11-и път поред, този път със 105:94 у дома. 

Серията продължава вече 3 години, а Биковете нямат логично обяснение за нея. „Не знам. Явно срещу тях всичко ни се получава добре. Дано да продължим така“ заяви Дъг Макдермът, който вкара 20 точки. 

Джими Бътлър добави 19 и 12 асистенции, след като пропусна 4 от предишните 5 мача, но сега бе на линия. Тадж Гибсън вкара 14 и така липсата на Дуейн Уейд не се усети. Домакините водеха с 23 точки в третата част и до края не бяха застрашени, за да подобрят актива си до 27-29. 

Кайл Лаури вкара 22 точки за Торонто, но отборът падна за 11-и път в последните 15 срещи. Все пак в лагера на Раптърс са оптимисти за промяна, след като часове преди сблъсъка се подсилиха със Серж Ибака. 

Крилото пристигна по сделка с Орландо, като в замяна към Флорида замина гардът Терънс Рос и избор от първия кръг на драфта. Ибака е известен с добрата си игра в защита, но през сезона има и по 15 точки на двубой. Той става свободен агент през лятото, но в Торонто се надяват, че ще го задържат. 

В друг мач от деня Кливланд спечели гостуването си на Минесота със 116:108 в първия си мач без Кевин Лав. ЛеБон Джеймс и Кайри Ървинг реализираха по 25 точки, а Чанинг Фрай добави 21 на мястото на Лав. 

В Лос Анджелис ДеМаркъс Къзънс отбеляза 40 точки и взе 12 борби, а Сакраменто удържа Лейкърс и спечели с 97:96, за да запише четвъртата си поредна победа и да запази шансове за плейофите.