Много спорно отсъждане в самия край на мача помогна на Чикаго Булс да надвие Бостън Селтикс със 104:103 в двубой от НБА. 

Джими Бътлър пропусна със сирената от средно разстояние, но с известно забавяне съдиите отсъдиха нарушение на Маркъс Смарт срещу лидера на Биковете и го пратиха на наказателната линия. Реферът Зак Зарба свири за много леко докосване до лакътя на Бътлър, ако изобщо имаше такова. 

„Аз съм един от най-добрите защитници в лигата и този път се справих отлично. Направих каквото трябваше и бях наказан заради добрата си защита“ ядосваше се Смарт. 

„Това си е нарушение“ категоричен бе Бътлър. „Той ме удари в лъкатя. Не ме интересува какво мислят другите. Иначе щях да вкарам. Но дори и при тази ситуация имах достатъчно добър поглед към коша. Фаулът обаче си е фаул“ добави той. 

Бътлър вкара и двата наказателни удара, а след това съдиите върнаха секунда от оставащото време, но Ал Хорфърд изпусна и победата бе за Чикаго. Лидерът на Бостън Айзея Томас бе крайно недоволен. 

„Ние спечелихме този мач. Страхотна игра в защита на Маркъс Смарт, а отсъждането на реферите бе ужасно. Това определено бе много лошо“ заяви гардът, който завърши с 29 точки и подобри клубния рекорд на Джон Хавличек по поредни мачове с поне 20 точки, като мина границата за 41-и път. 

Бостън остава втори на Изток с баланс 37-20, докато Биковете са 7-и с 28-29 макар и да продължават да бъдат доста колебливи в представянето си. Те отново играха без Дуейн Уейд, който е с контузия. 

В другия мач от деня Уошингтън Уизърдс спечели като гост със 111:98 срещу Индиана. Столичани са с баланс 18-5 от началото на януари и се подобриха до 34-21, като са трети в конференцията. Ото Портър завърши с 25 точки, от които 6 тройки, Джон Уол добави 20 и 12 асистенции, а Маркиф Морис и Брадли Бийл добавиха 21 и 19 за успеха. Поражението бе 6-о поред за Пейсърс.