Бъдещите звезди на НБА откриха по подобаващ начин Звездния уикенд в Ню Орлийнс. В мач изпълнен с много атрактивни моменти, Светът победи САЩ със 150:141. В него участваха играчи единствено първа и втора година в Лигата. 

Канадецът Джамал Мъри от Денвър победителите с 36 точки и 11 асистенции, Бъди Хийлд добави още 28, а Кристапс Порзингис реализира 24 за триумфа. Мъри отбеляза 9 тройки от 14 опита и логично бе избран за МВП на двубоя. 

Той гарантира успеха на своя тим в края, когато наниза 3 изстрела отдалеч в рамките на 49 секунди. „Просто бях в ритъм. Не исках да насилвам нищо, но момчетата ми казваха да стрелям, феновете също, така че се получи добре“ заяви Мъри. 

Младоците очаквано не залага особено на защитата, като едва в края заиграха малко по-сериозно. Забивките и атрактивните изпълнения обаче следваха едно след друго. Франк Камински от Шарлът водеше домакините от САЩ с 33 точки, а Карл-Антъни Таунс от Минесота добави 24. 

Тази нощ предстои втората част от шоуто в Ню Орлийнс, което ще бъде не по-малко атрактивно, тъй като ще се проведат конкурсите по умения с топка, стрелба от тройката и естествено за забиване.