Глен Робинсън ІІІ от Индиана Пейсърс стана шампион по забиване в НБА, след като при две от изпълненията си изглеждаше, че може да целуне ринга. Конкурсът в Ню Орлийнс не бе толкова атрактивен, колкото този отпреди година, но все пак предложи атрактивни изпълнения. 

Фаворитът при забивачите Аарън Гордън този път се провали, като не стигна до финала. Той използва дрон при едно от изпълненията си, който пусна топката от високо, но като цяло разочарова. 

ДиАндре Джордън от ЛА Клипърс прескочи Ди Джей Халед и маса с апаратура, но и той не се класира за финала. В него обаче влезе Дерик Джоунс младши от Финикс, който в първия кръг направи много атрактивно изпълнение, при което топката бе потхвърлена в страничната част на таблото, след което той я овладя и прекара през краката си, преди да забие. 

След това обаче той се провали при опита си да прескочи трима души и да забие след прекарване отново на топката през краката, което го обрече и на неуспех. Глен Робинсън ІІІ първо прескочи съотборника си Пол Джордж, а след това към него добави още двама, за да премине над тях и да забие с подминаване на коша, което му осигури максимална оценка и титлата. 

Ерик Гордън от Хюстън стана шампион при стрелбата отдалеч. Тук пък провалът бе за победителя от 2016 Клей Томпсън, който не стигна до финала. Доста слабо се представиха Кайл Лаури, Си Джей Маккълъм и Уесли Матюс. 

Гордън бе с най-висок резултат след първия кръг от 25, като се бореше за отличието с Кемба Уокър и Кайри Ъривнг. Кемба постигна 17 точки във финалния рунд, докато Кайри направи 20. Гордън пропусна няколко опита да вземе победата и се стигна до равенство, но в тайбрека победата бе за него с 21:18. 

В конкурса по умения с топка шампион стана високият 221 сантиметра латвиец Кристапс Порзингис, който победи във финала Гордън Хейуърд от Юта Джаз.