Александър Везенков няма да играе на финала за Купата на Краля, след като Барселона падна с 67:76 от Валенсия на полуфиналите на надпреварата. 

Каталунците водеха с 38:29 на почивката след силна защита, но допуснаха обрат в третата част, която загубиха с 13:30, след като съперникът им наниза 6 тройки от 9 изстрела. 

В последната част валенсианци поведоха с 68:56, преди Барса да вкара 7 поредни точки. Тимът имаше шанс да намали още изоставането си, но Тайрис Райс пропусна сам срещу коша, а в ответната атака Ван Росом реализира и това бе краят за състава на Йоргос Барцокас. 

Везенков бе на терена почти 30 минути и завърши с 11 точки, но само 2 от тях дойдоха през второто полувреме и като цяло не бе особено ефективен в действията си. Голямото разочарование за Барса бе Тайрис Райс, който реализира едва 3 точки при стрелба от игра 1 от 10 за повече от 31 минути игра. 

На финала Валенсия ще играе с носителя на трофея за предишните 3 години Реал Мадрид, който в другия полуфинал надви домакините от Баскония със 103:99 след продължение. Белите отново показаха характер и стигнаха до допълнителни минути, както и срещу Андора, след като наваксаха пасив от 8 точки в последните 3 минути. Серхио Юл и Лука Дончич вкараха по 23 точки за успеха, а Антъни Рандолф се отчете с 20.