Българският национал Александър Везенков отбеляза 13 точки при успеха с 83:78 на Барселона над Емпорио Армани Милано като гост.

На почивката играчите на Йоргос Барцокас изоставаха с 4 точки, но след 24:10 в третата четвърт успяха да осъществят пълен обрат.

Везенков започна срещата като титуляр и се отчете още с 5 борби, 5 асистенции и 3 отнети топки, като завърши с коефициент на полезно действие 20.

Най-резултатен за каталунците бе центърът Анте Томич, който завърши с 19 точки, а с 16 остана Петери Копонен. 

За домакините от Милано най-полезен с 14 точки бе Авуду Абас.

За Барселона това бе първа победа в турнира след серия от 5 последователни поражения, като каталунците се намират на 11-о място с баланс от 9 успеха и 14 загуби след първите си 23 срещи от редовния сезон. 

Шампионът ЦСКА Москва постигна успех с 93:81 над гостуващия Макаби Тел Авив.

Московчани взеха аванс от 26:14 още след първата четвърт и макар с известни колебания поддържаха преднината си до края на мача.

Нандо де Коло вкара 29 точки за домакините, Кайл Хайнс прибави 14, а гардът Милош Теодосич завърши с 11. За Макаби Силвен Ландесберг отбеляза 19 точки.

В най-драматичния мач от програмата в четвъртък вечер Фенербахче победи Олимпиакос с 67:64.

На почивката домакините водеха с 6 точки при 40:34, а след нея двата тима играха на приливи и отливи, което в крайна сметка помогна повече на "фенерите".

В третата четвърт Олимпиакос осъществи обрат след 22:7, за да поведе с 9 точки преди решителната последна част, но в нея Фенербахче задържа съперника си почти 8 минути без кош, за да стигне до крайния успех след 20:8 в заключителните 10 минути.

Сръбският национал Богдан Богданович вкара 27 точки за Фенербахче, а 17 прибави италианецъ Луиджи Датоме. За първенеца на Гърция Ерик Грийн вкара 17 точки, а Костас Папаниколау се отчете с 13.
В последния мач за вечерта Цървена звезда постигна лесен успех над Галатасарай със 77:58 в Белград.

Бранко Лазич вкара 17 точки за "звездашите", докато за гостите Владимир Мицов бе най-резултатен с 11.