Суперзвездата на Кливланд Кавалиърс и НБА ЛеБрон Джеймс има ясно обяснение каква е основната причина за тежката загуба на тима на старта на финалите срещу Голдън Стейт. 

Шампионите отстъпиха с 91:113 в Оукланд, а запитан защо се получи така, ЛеБрон бе напълно ясен, като отговори: „Кевин Дюрант“. 

Крилото наниза 38 точки за успеха на Уориърс, като бе неудържим през цялото време и показа, че наистина ще бъде много сериозен проблем за настоящия носител на отличието. 

„Той притежава страхотен талант и когато навлезе в серия е много трудно да бъде спрян, но ние трябва да намерим начин да го направим, защото в противен случай ще имаме сериозни проблеми. В крайна сметка те са отбор, който притежава много оръжия, но ще трябва да се опитаме да ги ограничим“ добави ЛеБрон. 

„Справихме се добре по отношение на защитата по периферията, но допуснахме твърде много грешки, а и в правоъгълника не бяхме убедителни. В третата част не бяхме на нивото, на което трябва и там загубихме до голяма степен мача. Трябва да анализираме защо се получи така и да опитаме да се подобрим. Знаем, че можем да се справим много по-добре и ще се опитаме да го направим в следващия двубой“ каза още още Леброн, който загуби за 7-и път от 8 финала първия мач от серията.