Въпреки тежкото поражение в първия мач, в лагера на Кливланд вече знаят какво трябва да подобрят сериозно, за да имат шанс срещу Голдън Стейт. 

Кавалиърс паднаха с 91:113, след като не откраднаха нито веднъж топката от съперника, допуснаха 20 грешки, които доведоха до 21 точки на Уориърс, а освен това позволиха домакините да направят само 4 грешки при своите действия, което бе изравнен рекорд в мач от финалите. 

Тристан Томпсън бе абсолютно неефективен, а Джей Ар Смит, Кайл Корвър и Дерън Уилямс общо нанизаха едва 3 точки при стрелба от игра 1 от 11. Затова е ясно, че тимът има нужда от сериозно подобрение, като основното ще бъде повишаване на агресията и енергията и забавяне на темпото. 

„Ясно е, че е необходимо да действаме по-здраво във физическо отношение. В първия мач съперникът се чувстваше твърде комфортно, което трябва да се промени. Получиха твърде много свободно пространство и това им помогна“ коментира Кевин Лав. 

При всички положения ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг също ще бъдат много по-ефективни, защото нова загуба ще постави Кливланд в много трудна позиция. От друга страна миналата година отборът губеше с 0-2 и 1-3, за да стигне до титлата, което все пак дава надежди на феновете.