Суперзвездата на Кливланд ЛеБрон Джеймс призна, че никога не е играл срещу подобна атакуваща мощ в кариерата си, след като Голдън Стейт срази Кавалиърс със 118:113 и поведе с 3-0 във финалната серия на НБА. 

Шампионите водеха с 6 точки 3 минути преди края, но до края не отбелязаха нито една, докато в същото време Уориърс нанизаха 11, след ключови изяви на Кевин Дюрант и така завършиха мача. 

„Вероятно съм изправен пред най-серозната атакуваща мощ в кариерата си. Срещал съм много силни съперници, но не мисля, че някой от тях притежаваше нещо подобно“ коментира ЛеБрон. 

„Дори и когато играеш добре, трябва да добавиш още нещо допълнително, защото противникът винаги намира начин да направи силна серия и разполага с играчи, които са способни да правят ключовите отигравания. Ние направихме достатъчно, за да победим, но те отново намериха начин как да направят малко повече“ добави той. 

Джеймс завърши с 39 точки, а Кайри Ървинг добави 38, като тези 77 са най-много от дуо в загубен мач от финалите. Предишното постижение бе на Джери Уест и Елджин Бейлър от ЛА Лейкърс от 76 точки през 1962. 

„Имахме изстрели от добри позиции, но просто ги пропуснахме. В крайна сметка тази игра е на реализирани възможности и пропуски. Лично аз се раздадох напълно, но резултатите са това, което има значение“ изтъкна ЛеБрон. 

„Разочаровани сме. Постарахме се, но това не стигна. Противникът е невероятен отбор. Играе във високо темпо и в най-важните моменти намери начин да отбележи. Това направи и разликата. Трябва да им отдадем заслуженото, тъй като те го заслужават“ сподели Ървинг.