Въпреки че Кливланд изглежда в безнадеждна ситуация губейки с 0-3 във финала срещу Голдън Стейт, ЛеБрон Джеймс не иска отборът му да загуби без победа и демонстрира амбиция преди мач №4 утре рано сутринта българско време. 

В кариерата си ЛеБрон само веднъж губи плейофна поредица без спечелен мач, което се случи във финалите през 2007 срещу Сан Антонио и сега той иска това да бъде избегнато. 

„Аз винаги съм с настройка да спечелим. Сезонът е дълъг и ние не искаме да приключи по такъв разочароващ начин. Точно затова ще бъдем готови“ коментира лидерът на Кавалиърс. Той е категоричен, че отново би подал на Кайл Корвър при ситуацията 52 секунди преди края на мач №3, когато Корвър пропусна от ъгъла, а в ответната атака Кевин Дюрант наниза решителната тройка. 

„Ако мога да отиграя положението още веднъж, определено бих постъпил по същия начин, защото Кайл е един от най-добрите стрелци в историята на Лигата, така бих му дал възможност да стреля“ коментира Джеймс, който бе критикуван, че при положението не е потърсил пробив срещу имащия 5 нарушения Дреймонд Грийн. 

Кайри Ървинг също е амбициран отборът му да спечели следващия сблъсък и така най-малкото да спре серията на Уориърс от 15 поредни победи. „Нямаме друг избор, освен да се хвърлим здраво. Целият ни сезон е заложен, така че единствената опция е да излезем и да оставим всичко от себе си на паркета“ заяви гардът, който също направи важен пропуск в последните секунди, когато тимът му губеше с точка. 

„Кайри е един от най-добрите при положенията един на един, така че отново бихме му дали възможност да отиграе ситуацията. Той бе разочарован, че пропусна, но ние знаем на какво е способен. В крайна сметка това е игра на пропуски и успешни стрелби“ изтъкна Джеймс.