ЛеБрон Джеймс продължава да троши рекорди и тази сутрин надмина двама от най-великите, след като помогна на Кливланд да победи Голдън Стейт със 137:116 и да запише първа победа в серията. 

Още в началото на мача с първия си кош той изпревари идола си Майкъл Джордън по точки във финали, след като миналия месец го надмина и общо по точки в плейофите. След това той завърши двубоя с 31 и по този начин вече има 1206, докато Въздушния остава с 1176. 

Пред ЛеБрон са само Карим Абдул-Джабар – 1317 и Джери Уест с 1679, като той все пак е изиграл повече мачове от Джордън – 44 срещу 35. Другото постижение на Майкъл, което Краля подобри бе по наказателни удари в плейофите

Както обикновено обаче, Джеймс бе невероятен и в останалите компоненти, като добави 10 борби и 11 асистенции, за да оформи втория си трипъл-дабъл във финалната серия. 

По този начин той се превърна в едноличен лидер в класацията и по този показател, като надмина легендата на ЛА Лейкърс Меджик Джонсън. Двамата деляха първото място с по 8, но Краля вече е с 9 и със сигурност постижението му ще са задържи още дълго. 

„Просто запазихме концентрацията си. Подавахме си добре и действахме здраво и твърдо в защита“ коментира ЛеБрон, чийто тим губеше и преди година с 1-3 след 4 мача преди да направи историческия обрат. Сега Кавс пак трябва да променят историята, тъй като този път трябва да наваксат пасив от 0-3, което никой не е правел в НБА.