Битката за титлата в НБА между Кливланд и Голдън Стейт е в разгара си и феновете следят внимателно битката между ЛеБрон Джеймс и Кевин Дюрант. На днешния ден преди 20 години обаче, Майкъл Джордън изигра един от най-легендарните мачове в кариерата си, който завинаги ще остане в историята. 

Двубой №5 от финалите между Чикаго и Юта, който се състои на 11 юни 1997 в Солт Лейк Сити, остава известен като „Грипният мач“, защото в него Въздушния играе болен. 

Джордън определено изглежда изтощен и отпаднал и в началото Джазмените повеждат с 16 точки още в първата четвърт. Майкъл обаче взима нещата в ръцете си във втората, когато сам вкарва 17 точки и връща Биковете в сблъсъка. 

Той продължава да се бори с вируса, често изглеждайки на прага на изтощението, но повежда съотборниците си към ключова победа, като вкарва важна тройка по-малко от минута преди края за победата с 90:88. 

Така Чикаго повежда с 3-2 в серията, която затваря в следващия мач. Голямата новина обаче бе представянето на Джордън, който приключва с 38 точки, 7 борби, 5 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър, а след последния сигнал едва се държи на краката си и е подкрепен сериозно от Скоти Пипън, докато напуска паркета.