В Кливланд отново се настройват да бъдат твърди и агресивни срещу Голдън Стейт, както го направиха при победата си в мач №4. 

Серия технически нарушения, груб фаул на Кевин Лав срещу Кевин Дюрант и няколко сблъсъка между баскетболистите имаше в мача и точно това иска отново наставникът на Кавалиърс Тайрон Лу, които губят с 1-3 в серията. 

„Мисля, че в първите 3 мача бяхме твърде мили. Усмихвахме се, говорихме със съперниците и това не ми харесваше. В мач №4 обаче действахме агресивно, твърдо, предизвиквахме ги и трябва да продължим по същия начин” коментира той. 

„Трябва да сме настроени за победа и с ясното съзнание да направим всичко, за да стигнем до нея. Ще има сблъсъци и удари и ние трябва да сме готови. В предишния мач го направихме и точно това се иска отново. Необходимо е да сме готови да се сбием ако трябва, но да спечелим” добави той. 

„Мисля, че им отдадохме твърде много уважение” изтъкна Джей Ар Смит, а според Ричард Джеферсън напрежението е изцяло върху Уориърс. „Те са отбора, който имаше 73 победи миналия сезон и привлече Кевин Дюрант, така че всички очакват да спечелят. Ние обаче сме шампионите и вярваме, че можем да ги бием отново. Не сме под натиск, така че се чувстваме добре” каза той. 

Двубой №5 от финалната серия в НБА е утре от 4,00 часа сутринта в Оукланд, където Голдън Стейт ще може да приключи нещата, но в лагера на Уориърс помнят добре пораженията в двете си последни домакинства миналата година, когато загубиха титлата.