Един от най-добрите играчи в НБА е бил предложен на финалиста Кливланд Кавалиърс, съобщават американските медии. 

Става дума за лидера на Индиана Пейсърс Пол Джордж, който през 2018-а става свободен агент и няма намерение да подновява договора си с отбора, въпреки че наскоро заяви, че ще остане в него за следващата кампания. 

В резултат шефовете обмислят сериозно възможността да се разделят с него още сега, защото в противен случай няма да получат нищо в замяна следващото лято. 

От Кливланд са склонни да преговарят за крилото, въпреки че при евентуална размяна ще трябва да пратят в Индиана Кевин Лав или Кайри Ървинг, след като ЛеБрон Джеймс няма как да бъде трансфериран. 

Проблемът е, че на този етап самият Джордж не гарантира на Кавс, че ще се обвърже в дългосрочен план с тях догодина, което прави поне засега сделката за доста малко вероятна. 

От Кливланд са склонни да изчакат един сезон и след това да опитат убедят играча да дойде при тях в стремежа му да стигне до титлата. По този начин те няма да загубят нито една от водещите си фигури. 

Крилото записа по 23,7 точки, 6,6 борби и 3,3 асистенции през изминалата кампания, а ЛеБрон Джеймс не веднъж е споделят възхищението си към него, което също може да изиграе роля при решението на Пол Джордж.