В Кливланд са твърдо решени да направят промени в отбора в стремежа да се  върнат на върха в НБА и да надвият Голдън Стейт, а поредният играч, с който са свързвани е лидерът на Чикаго Булс Джими Бътлър. 

Според ESPN Кавалиърс опитват да уредят сделка с участието на три тима, която да доведе крилото при тях. Счита се, че те са готови да се разделят с Кевин Лав, който не бе особено убедителен в плейофите. 

Спекулации за бъдещето на Бътлър има отдавна, като се счита, че Биковете ще бъдат склонни да го пуснат ако в замяна получат млади и обещаващи играчи. Финикс е потенциален участник в подобна сделка, тъй като е пълен с младоци, ще избира под №4 от Драфта и е готов да се раздели с Ерик Бледсоу. 

Вариантът да бъде привлечен Пол Джордж също  остава, като и в този случай се търси трети участник в евентуалната сделка. Бътлър е спряган и за Бостън, като той има договор с Чикаго за още един сезон и през лятото на 2018-а ще може да подпише с Биковете за над 200 милиона долара ако реши да остане при тях. 

В същото време Кливланд се раздели с генералния мениджър Дейвид Грифин, след като не бе постигнато споразумение за удължаване на договора му. Възможно е в клуба ръководна позиция да получи шампионът с Детройт от 2004 Чонси Билъпс, който е в много близки отношения със собственика Дан Гилбърт.