Легендарният тим на Бостън Селтикс определено гледа към 18-ата титла в историята си, след като добави и Гордън Хеуърд към състава. 

Крилото на Юта, който бе свободен агент обяви, че преминава при Келтите с договор за 4 години, за които ще получи общо 128 милиона долара. 

Последния сезон от контракта е по желание на играча, но с него Детелините изглеждат заплашително с Айзея Томас, Ал Хорфърд и няколко млади таланти. 

В Бостън 27-годишният Хейуърд се събира с колежанския си треньор Брад Стивънс, който миналия сезон изведе тима до финала на Изток, загубен от Кливланд в 5 мача. 

„С него имаме недовършена работа, а това е да спечелим титлата“ обяви баскетболистът, който благодари на Юта за кариерата си досега. Интерес към него имаше и от Маями. 

За да освободят достатъчно пари Келтите ще се разделят с играчи като Кели Олиник, Йонас Йеребко, Джеймс Йънг, Джералд Грийн, както и някой измежду Айвъри Брадли, Тери Розиър, Джей Краудър и Маркъс Смарт. 

Хейуърд записа по 21,9 точки, 5,4 борби и 3,5 асистенции средно на мач през миналия сезон, като успя в 47% от стрелбите си и стигна до Мача на Звездите, а Джаз стигна до 2-ия кръг на плейофите.